søndag 28. november 2010

SHENANIGANS!

Wikileaks leverer igjen. Assange har nye saftige lekasjer på gang, og etter at USA er ferdig med å ddos-forulempe wikileaks-siden, kommer alt for en dag.

Sjokkene kommer som perler på en snor. USA har overraskende nok en stor arroganse internt når det kommer til å beskrive sine diplomatiske relasjoner til andre land. Tysklands forbundskanseler er kjedelig, Frankerikes president er keiseren uten klær, og overraskende nok er Irans overhode noe ustabil og vanskelig å forholde seg til (mye lik selen på bildet). Hvem skulle trodd dette ... HVEM?

Det kommer ikke utelukkende som et sjokk på meg. At en av de, la oss si tre stormaktene i verden har interne notater som flåsete beskriver resten av verden burde ærlig talt ikke komme som noe sjokk for noen som halvveis følger med på internasjonal politikk. Tror vi virkelig at ikke Kina eller Russland har interne notater som er høflige og politisk korrekte, når det for eksempel kommer til USA? ER vi virkelig "der", rent tankemessig?

At verden både skal og må spille kollektivt sjokkert over USAs påfallende arroganse er gitt. Uten dette sjokket, vanntroen og sinnet mot USAs utenrikspolitikk vil verden se ut til å godta USAs verdenshegemoni, noe vi selvfølgelig ikke gjør. Bortsett fra Afghanistan ... bortsett fra Irak. Strengt tatt godtar vi USAs dominans som følge av deres tvilsomme stabiliseringsfaktor i verdenspolitikken. Den er ikke etisk hyggelig, men den fungerer da sånn halvveis. Dessuten får vi fremdeles kjøpt billige amerikanske varer. Om nom nom...

Dette er ikke noe annet enn "spionsaken" fra USAs ambassade i Norge blåst opp til en litt større målestokk. Det er relativt sikkert at den norske stat visste om overvåkningen, men i stor grad latet som om den ikke gjorde det for å redde seg selv. På samme vis kan vi være ganske sikre på at Irans styre er klare over at USA ikke har så mye til overs for dem. Selv USAs allierte burde være klar over at USA ikke egentlig tilegger dem så mye omtanke. De er jo skeptiske til hele terrorfanteriet, og da både kan og bør de seile sin egen sjø.

Så ... uh ... alt i alt, hva er det som er så oppsiktsvekkende? Hva er det som er så overraskende? At det er ubehøvlet og tarvelig oppførsel av en stormakt er en ting, men hva er agendaen til Assange? Hva består ønsket om å sverte USA i? Hvorfor utleveres ikke andre lands hemmelige dokumenter? Det er, føler jeg, ensporet oppførsel av Wikileaks for tiden. Ikke at USA er snille, men hvilket land er positivt hyggelig og ikke egoistisk?

Hva handler denne naivismen om? Og hva er Assanges agenda? Har han voldtatt over en lav lest? Er det han som holder liv i Piratebay? Er virkelig Twin Peaks en så god serie som jeg hører rykter om? Vil jeg klare meg til eksamen i kvantitativ metode? Har du tips / hjelp til kvantitativ metode? Uansett hva vil jeg høre fra deg ... HØRE ... HØRE NÅ!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar