Jeg bestemte meg for å skrive dette innlegget da jeg plutselig innså at jeg satt og pratet til sandwichen min. Smørbrød, heter det kanskje på norsk, selv om det ikke finnes spor av smør i denne. Her vil jeg snike inn et poeng om at bloggen min burde tas på alvor rett og slett fordi den tar opp problematiske problemstillinger som "hva skjer når man mangler norskt ord for sandwich". Det er åpenbart at smørbrød ikke utfyller rollen, fordi ordet peker tilbake på noe usunt og (muligens) ukristelig. Samtidig peker sandwich bare til noe magisk, myteomspunnet og ytterst fantastisk, dypt implementert i amerikansk kultur. Jeg snakker ikke om "subway"-franchise her, men en ekte sandwich fra en deli. Det er klasseforskjell på gang. Jeg antar jeg burde lagt inn bilde av en ekte sandwich, og ikke bare pseudosandwich-stripen, men jeg ser ikke helt poenget. Forvirrende nok vet alle hvordan en sandwich ser ut, men svært få etterspør det som et rent konsept. Det finnes alt i alt svært få delis i Oslo, eller i Norge for den saks skyld.
Så kanskje det er det jeg burde gjøre i stedenfor å lese sosiologi? Lage min egen deli der jeg koker min egen roast beef og min egen corned beef. Skriv gjerne en kommentar om du har lyst til å sponse meg med noen hundre tusen. Det vil bli jævlig trendy, og det vil ta totalt av på Grünerløkka. Yeah yeah yeah .. eller noe .. mistenker det er leseprokrastinasjon på gang. Sukk.