tirsdag 6. mars 2012

Shut up you stupid hipster!


Som den douchy hipsteren jeg er, trengte jeg ny olivenolje (se vedlagt bilde av douchy hipster, noe jeg egentlig ikke er men føler meg som når jeg faktisk gidder å bruke over 50 kroner på en olivenolje).


Som den dumme, douchy hipsteren jeg er (jeg er strengt tatt ikke noe av dette, bortsett fra geniunt dum) gikk jeg i ren latskap innom "Olivier's", en butikk spesialisert på oliven- og andre obskure oljer. Grunnen var at jeg 1. trengte en plain olivenolje til å misbruke på alle tenkelige creepy (matmessige, do mind) måter, og 2. det var butikken vegg i vegg med den bittelille skomakerbutikken der en trivelig og veldig liten mann hadde lagt såle på to par sko. Den lille mannen hadde skjegg - se billedbevis som ikke er billedbevis for oppklarende bevis!

I olivenoljebutikken var dagsorden smaking av rene olivenoljer - noe jeg egentlig fant ganske underholdende. Jeg smakte overraskende stor forskjell på forskjellige oljer, og var intelligent nok til ikke å støyte for mye olje av gangen.

De eldre damene var ikke fullt så fornuftige. To av dem hadde forvillet seg inn, og de drakk olivenolje med en slags vanntro, men samtidig iver slik en kun ser når 16-åringer skal drikke seg til mot før livets første sex-eskapade.

De to kvinnene trakk sakte mot et hjørne i butikken, før de satte i gang med en ganske infernalsk hoste. Den lille skjeggete franskmannen som akkurat hadde skjenket dem ildvannet spurte om det gikk bra på sitt mest eksemplariske og franske vis. De to - nå nesten fulle kvinnene hostet og vedkjente seg at det egentlig ikke gikk så bra - og at dette var sterke saker. De trakk seg så sakte ut av butikken, mens den elskelige men fremdeles skjeggete franskmannen instruerte dem i å komme tilbake.

Jeg vet ikke om de noen gang kommer tilbake, men jeg kjøpte alt for dyr "vanlig" olivenolje. Og det antar jeg er en del av businessmodellen. Gi idiotene olivenolje de kan smake på, lat som om det er stor forskjell på olje og stirr hardt på kundene om de forsøker å stikke av uten å betale 300 kroner for en liter olje.

Ellers drømte jeg om at jeg kjørte bil gjennom et øde ørkenlandskap i natt. Bilen duftet herlig av kanelboller, og jeg er ganske sikker på at det var en slags pickup-truck med store mengder svært små kanelboller lastet inn i bagasjerommet.
Bak meg kjørte en svært liten men helt lik bil, ført av tre små katter. De kræsjet i en sten som lå i veien, men det gikk bra med de små kattene.

Føl friheten til å tolke drømmen. Jeg har prøvd en stund, og stort sett bare kommet frem til at jeg har en artig fantasi og kanskje er litt gal - og det liker jeg.