fredag 25. september 2009

Håndtverkernemda sier NEI!

Jeg venter på elektrikeren. Han har åpenbart ikke klokkekontroll. Det gjør forsåvidt ikke noe. Jeg vurderer å stikke en tur ut, og ringer han så har ikke jeg klokkekontroll. Da er vi ca even, føler jeg.

Grunnen til at jeg venter denne fromme herren med forståelse på elektriske strømmer og en halvhjertet forståelse av tid beror på en nifs opplevelse jeg, min far, bror og Christian hadde da vi skulle skru opp en stikkontakt. Vi hadde slaktet all strøm i sikringsskapet, men sannelig begynte det å gnistre og være vanskelig allikevel. Jeg hoppet instinktivt bakover, bror løp ut på et annet rom (hvinende), pappa var mildt sagt overraskende og Christian knegget fornøyd og sa noe om jord, etterslep og andre vage ting om strøm jeg ikke har noen forståelse rundt.
Videre går strømmen hver gang vi skal støvsuge. Når vi skal dytte disse kryptiske sikringene opp igjen, går også strømmen. Mange ganger. Og vi har blitt instruert om ikke å røre den delen av sikringsskapet der det henger en halvhjertet remse tape, for da dør vi. Etter en del "det er mørkt, vi har mistet strøm og må famle i sikringsskapet" fant vi ut at vi kanskje skulle hyre en elektriker for å se på dette og minimere mortalitetsraten vår med, tja .. 37%?

Men elektrikeren har sine egne problemer, og da ser det mørkt ut (PUN SO FUCKING INTENDED IT HURTS...)